Weekblog #4 – Knot’s werkplek

Hee daar! Hoe was jullie week? Het is alweer vrijdag en dus tijd voor een nieuwe blogpost, zo deze week vloog echt voorbij. Het idee van de weekblog ontstond omdat ik graag wat meer Mevrouw Knot achter de schermen met jullie zou willen delen. Zowel als grafisch ontwerpster als persoonlijke dingen die me bezig houden. En omdat ik gisteren mijn werkkamer heb omgegooid, leek het me leuk jullie vandaag wat meer te laten zien van Knot’s werkplek.

Mevrouw Knot | Weekblog werkplek Mevrouw Knot

Ik werk vanuit huis, maar heb het geluk om een eigen ruimte te hebben. Normaal verhuisde ik van tafel naar keukentafel en weer terug, dus het is een enorme luxe om in ons appartementje nu een échte werkplek te hebben. Lekker alles bij de hand te hebben aan materialen en ’s avonds de deur achter je dicht te kunnen trekken. Ohja en dat de rotzooi dan mag blijven liggen en niemand die het ziet. Bij de Ikea kocht ik twee super simpele bureau’s op schragen en dat bleek nog niet zo’n gek idee. Want met het doorkomende zonnetje de afgelopen dagen kwam ik er al snel achter dat ik precies de verkeerde kant van de kamer had uitgekozen om mijn bureau’s te plaatsen. Lekker scheel kijken op je laptop scherm werkt niet voor erg lang. Dus gooide ik gisteren spontaan de boel om en staat een van beide bureau’s nu alvast aan de andere zijde.

Standaard op mijn bureau staan mijn penselen en Oost Indische inkt. Absoluut de materialen die ik als meeste gebruik. De lichtroze lamp stond al een paar weken op mijn bureau toen ik er achterkwam dat ik blijkbaar een lamp van de kinderafdeling had gekocht.. Maar hee, hij is wel roze!

Mevrouw Knot | Weekblog werkplek Mevrouw KnotMevrouw Knot | Weekblog werkplek Mevrouw KnotMevrouw Knot | Weekblog werkplek Mevrouw Knot

De poster van Ruth Hengeveld kocht ik al een poos geleden op Flavourites Live. Hij is jammer genoeg niet meer zo kreukvrij omdat hij al drie keer naar beneden is gekomen, maar maakt me te blij om hem niet meer terug op te hangen. En bovendien een goede reminder om jezelf zo nu en dan een complimentje te geven! Op het schap boven mijn bureau vind je op de plakband na maar weinig echt praktische dingen. Ohja mijn bonnetjes-verzamelplek in de zak met stippen (wat officieel een waszak moet zijn, geen idee hoe dan). Voor de rest is dit vooral een plekje met blijmakers. Zoals het te leuke verhuisbericht van Zilverblauw, een houten standaard uit Kopenhagen en een van de prachtige tekeningen van Inkylines. Op het klembord op mijn bureau hangen meestal schetsen van projecten waar ik op dat moment aan werk, zodat ik ze altijd bij de hand heb. Maar omdat ik de tekst zo mooi vind van dit gedichtje van Lot Bo hangt nog steeds een van de schetsen voor haar custom print voorop. De rest van mijn bureau probeer ik zo leeg mogelijk te houden, zodat er lekker veel ruimte is om mijn schetsen te laten drogen voor ze de scanner in gaan.

Tot zover de mini tour door mijn werkplek. Wanneer de rest ook af is zal ik nog een keer een vervolg plaatsen!
Fijn weekend allemaal.

Mevrouw Knot | Weekblog werkplek Mevrouw KnotMevrouw Knot | Weekblog werkplek Mevrouw KnotMevrouw Knot | Weekblog werkplek Mevrouw Knot

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *