Weekblog #3 – Een nieuw jaar

Nog al een gewaagde titel voor een blog halverwege februari. Maar aangezien 2018 voor mij het jaar moet worden van eigen standaarden, heb ik mezelf lekker toestemming gegeven. Al was het half mei, ‘t is maar net wanneer jij je nieuwe jaar wil laten starten toch? Ik ben sowieso al niet zo van de goede voornemens op 1 januari. Meestal ben ik ze op 3 januari al weer kwijt. Maar toch voelt 2018 een beetje meer aan als nieuw begin dan voorgaande jaren. Het afgelopen jaar was een wirwar van vanalles en nog wat. Inmiddels waren we beide afgestudeerd en na vier jaar in Rotterdam gewoond te hebben even terug thuis. Op zoek naar werk, woonruimte en wat we nou precies wilden. Veel keuzes en vragen tegelijk en dat dan ook nog eens keer twee personen. En ik maar denken dat samen afstuderen o-zo-leuk zou zijn, maar tjee had ik me daar even in vergist. Gelukkig kwam uiteindelijk alles op z’n pootjes terecht en hebben we inmiddels een heerlijk stekkie samen, werkt Robbert als fulltime bierbrouwer en krijgt Mevrouw Knot steeds meer de vorm die ik in gedachte heb. Al met al een chaotisch jaar en mede daardoor voelt 2018 dan toch als een frisse, nieuwe pagina. Of nieuw hoofdstuk, whatever you want.

Mevrouw Knot | Weekblog 3

Terug naar die eigen standaarden. Het is zo gemakkelijk om je mee te laten sleuren in alles wat moet en dan vaak ook nog in de vorm van alles moet. Je herkent het vast wel. Met zoveel vlogs en blogs en insta-geweld om je heen is het soms makkelijk te verdwalen in wat er allemaal zou moeten gebeuren om een beetje mee te tellen. Een Pinterest waardig interieur, strakke insta tijdlijn, zelf beetje leuk uitzien, succesvol bedrijf, financieel goed gaan, je hoofd op social media laten zien. Het liefst ook nog in combinatie met inspirerende woorden en zo zijn er nog tientallen dingen te verzinnen. Ik betrapte me er op dat ik me veel te veel liet meeslepen in dat wat-zou-moeten-volgens-de-massa fenomeen in plaats van mijn eigen pad te bewandelen. Zo heb ik bijvoorbeeld echt geen hoofd voor vlogs of dagelijkse video stories, maar heb ik dus wel op een punt gestaan het te gaan doen. Om het maar te doen. Maar voor wie eigenlijk? Niet voor mezelf in ieder geval.

Begin dit jaar begonnen door verschillende gesprekken en omstandigheden langzaam puzzelstukjes op zijn plek te vallen. En na een super inspirerend gesprek met Daisy Schilder (kom ik later nog een keertje uitgebreid op terug) voelde het echt alsof ik even mijn ogen opnieuw had geopend. Oke dat klinkt opeens allemaal heel zwaar, maar zo moeilijk bleek het allemaal niet te zijn. Ga gewoon eens bij jezelf na wat écht goed voelt en focus je daar op. Of het nou gaat over privé dingen of zakelijk. Doe waar jij plezier in hebt en waar jij energie uit haalt. Volg je onderbuik gevoel en laat alle andere dingen lekker over aan de mensen om je heen!

Fijne vrijdag!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Mooie post, heel herkenbaar allemaal en vooral super goed dat je je eigen richting & tempo aanhoudt. Ook iets waar ik mezelf aan moet blijven herinneren 😉