Kopenhagen trip & tips

Het is bijna te lastig om te bedenken waar ik ga beginnen als het gaat over mijn tripje naar Kopenhagen. Ik vind het zo’n fijne stad! En laten we eerlijk zijn, op elke straat vind je wel een leuk winkeltje of mooie design shop. Maar vandaag deel ik dan toch graag een paar van mijn favoriete plekjes in Kopenhagen met jullie.

MevrKnot_Kopenhagen_10
MevrKnot_Stilleben_04
MevrKnot_Stilleben_03
MevrKnot_Stilleben_02

Stilleben was een van de shops waar ik ontzettend graag naar toe wilde. Ik las er thuis al over en niets is minder waar: deze shop is zó leuk. Beneden vind je mooie woonaccessoires: koperen kistjes en manden, prachtig porselein, krukjes, potjes, lampen en ook nog eens te gekke sieraden! En dan te bedenken dat ik op de bovenverdieping nog enthousiaster werd: posters en prenten in werkelijke alle maten. Mijn grafische hartje maakte een sprongetje en ik heb me zo moeten inhouden om niet elk hoekje te fotograferen…

MevrKnot_Kopenhagen_11
MevrKnot_Kopenhagen_12

Voor meer grafische prints kan je terecht bij Bookshop Cinnober. Waar je behalve papierwaar ook even lekker kunt bladeren door de mooie fotografie, architectuur en design boeken. Het leuke aan Kopenhagen zijn de niveauverschillen in winkeltjes. Waardoor er boven knusse kelders vaak weer een totaal ander winkeltje of koffietentje zit.

MevrKnot_RoyalCopenhagen_02
MevrKnot_RoyalCopenhagen_01

De Royal Copenhagen Flagship Store is een prachtig gebouw dat je niet kan missen. Maar ook binnen kijk je je ogen uit: prachtig gedekte tafels met zulke mooie serviezen en porselein. Iets wat me in veel Deense winkels op viel, zorgvuldig ingerichte etalages en gestylde hoekjes. Het werk op de een of andere manier zo aanstekelijk dat ik ‘s avonds regelmatig mijn schetsboek op schoot pakte om alle nieuwe ideetjes op te schrijven.

MevrKnot_ShopDora_02
MevrKnot_ShopDora_01

En zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. De beste tip is volgens mij om er lekker op uit te trekken en te verdwalen in Kopenhagen. Dan ontdek je de leukste winkels en plekjes. Zoals Shop Dora hierboven en de prachtige kunstwerken, zoals hieronder tussen de hoge gebouwen. Er zijn tal van koffietentjes om even te pauzeren (bij Café Norden dronken wij de lekkerste ijskoffie ooit) of drink een goed biertje bij Mikkeller Bar (tip van vriendlief).

MevrKnot_Kopehagen_09
MevrKnot_Mikkeller_01

Natuurlijk ben ik Hay House niet vergeten! Maar die prijkt natuurlijk al lang bovenaan op jullie lijstjes. De waarheid is dat ik te veel mooie foto’s heb om hier nog tussen te proppen en ach… Hay verdiend eigenlijk best een blog apart!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *