Kopenhagen – Deel 1

Mevrouw Knot Blog - Kopenhagen Tips deel 1

Kopenhagen, oh heerlijk Kopenhagen. Als iemand aan mij vraagt voor stedentrips roep ik hem steevast. Het is gewoon een stad die alles in zich heeft. Van design tot goed bier (heel belangrijk als je vriend brouwer is), botanische tuinen, vriendelijke mensen, lekker eten en natuurlijk eindeloos veel leuke shops om ontzettend hebberig van te worden. Oh en dan heb ik de kaneelbroodjes nog niet eens benoemd… En het leukste is, er is altijd wel weer iets nieuws te ontdekken. Ik ging afgelopen oktober voor de derde keer naar Kopenhagen, maar weet zeker dat het niet de laatste keer is geweest.

We gingen deze keer vijf dagen, dus hebben in alle rust ons lijstje af kunnen gaan met shops en plekken die we graag wilde zien. De eerste twee dagen zijn we te voet rondgegaan, op dag drie hebben we een fiets gehuurd. Mocht je er voor kortere tijd zijn, neem dan zeker al eerder een fiets! Kopenhagen is super geschikt om op de fiets te bezoeken. Omdat ik natuurlijk weer veel te veel foto’s heb gemaakt zal ik mijn lang beloofde Kopenhagen blog opsplitsen in delen. In de laatste blog zal ik alle tips nog eens voor jullie op een rijtje zetten.

Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips

Dag 1:
Voor vertrek had vriendlief in Google Maps een kaart voor ons aangemaakt met alle hotspots die we sowieso wilde zien. Ik moest daar natuurlijk een beetje mee lachen, zo georganiseerd als we zijn, maar in Kopenhagen zelf bleek dat dus verrekte handig te zijn. Wisten we precies wat bij elkaar in de buurt lag en wat fijn was om te combineren.

Zo kwamen we op dag 1 uit bij Notredame, een super leuke winkel met allerlei spullen voor in huis. Een soort van Deense Dille & Kamille. Tegenover Notredame ligt Nova Møbler (jammer genoeg gesloten toen wij er waren). Met een omweg liepen we richting Cinnober, die we op ons vorige tripje ontdekte. Een aanrader voor iedereen die van design boeken houdt. ’s Avonds aten we bij Mother, die ik via Instagram van vele getipt kreeg. Als je binnenkomt snap je meteen wel waarom. Je krijgt hier onwijs lekkere pizza’s met zuurdesem bodem. Maar eigenlijk is gewoon alles leuk aan deze plek. Zeker doen dus als je in de buurt bent! Na afloop dronken we nog wat bij Mikkeller Bar, die heel toevallig op loopafstand van ons hostel lag. En waar we heel toevallig elke dag wel eventjes zijn geweest. Maar daarover later meer.

Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips

Dag 2:
Hoog op mijn lijstje stond Havnebadet Island Brygge, een openlucht zwembad midden in de stad. En aangezien ik iets heb met zee en wateren, moesten we hier heen. Als ik in Kopenhagen zou wonen zou ik hier iedere dag zijn, zo’n fijn plekje! Ik had er oprecht de hele dag kunnen blijven zitten, maar dat mocht niet van Robbert. Dus trokken we het centrum in om een paar van onze favoriete shops van ons vorige tripje te bezoeken: Stilleben, Hay House en design warenhuis Illums Bolighus. Drie winkels om zo hebberig van te worden. Het grote verschil met Nederland vind ik dat zelfs het meest eenvoudige winkeltje in Kopenhagen er mooi en gestyled uitziet, en dat maakt zo’n verschil. Om de hoek bij Hay House bevind zich trouwens een plekje dat je niet mag overslaan: Holm’s Bakery. Koop een paar kaneelbroodjes, scoor een zitje voor de deur en je kan hier even heerlijk pauzeren en mensen kijken.

Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips

Je zit nu midden in het centrum, dus te veel leuke shops om op te noemen. Wij negeerden de bekende modemerken en doken lekker veel boetiekjes in. Bij Plint kocht Robbert smerige drop-tandpasta, voor lunch ben je nu vlakbij het Royal Smushi Café en Café Norden en Gråbrødretorv is een onwijs mooi pleintje waar je gewoon even naar toe moet lopen. De gekleurde huizen en het licht maken je hier toch intens gelukkig…

Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips Mevrouw Knot - Blog Kopenhagen tips

Tot zover deel 1 van mijn Kopenhagen blog. In de volgende blog neem ik je graag naar de botanische tuinen van Kopenhagen. Nog zo’n fijne plek die je niet mag missen wanneer je een stedentripje Kopenhagen maakt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *