Terug uit Dublin!

Dublin_01
Voor de verjaardag van mijn vriendjelief boekte ik een tripje naar Dublin, zijn beloofde land. Niet de meest hippe stad en behalve regen had ik geen idee wat ik moest verwachten. Maar niets is minder waar! We genoten, op een buitje na, van heerlijk weer en Dublin is alles behalve ouderwets. Wat een fijne stad en ontzettend vriendelijke mensen. Het is een stad met contrasten. Tussen de vele Ierse pubs vind je de leukste Design winkeltjes.

Dublin_02
Dublin_03
Op zondag krijg je in de wijk Temple Bar het échte Dublin gevoel. Er is geen pub zonder Ierse muzikanten, de deuren staan ver open en kinderen dansen tussen de boekenmarkt door op straat. Aan lekker eten en drinken in Dublin geen gebrek. Wij besloten geen fancy eettentjes uit te kiezen, maar gewoon in de pub. Zoals het hoort! The Porterhouse is een echte aanrader. Houten bankjes, geruite tafelkleedjes, heerlijk eten en vooral drie etages vol gezelligheid. Als de live gespeelde Ierse muziek geen glimlach op je gezicht tovert, dan weet ik het ook niet meer.

Howth_01
Howth_02
De laatste dag bezochten we Howth, een visserdorpje net buiten Dublin, waar je heel gemakkelijk met de trein kunt komen. Na een paar dagen stadsdrukte is het hier heerlijk uitwaaien. Met goed weer wandel je over de kliffen en geniet je vooral van helemaal niks. Terug in de haven spotten we zelfs een paar zeehondjes!

Ik probeer zo snel mogelijk de leuke shop-adresjes op de blog te zetten!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *