Barcelona

Een tripje naar Barcelona in het vooruitzicht? Dan mag je de versmarkt die grenst aan de Ramblas echt niet missen. Mercat de la Boqueria is de grootste overdekte versmarkt van Spanje en oh zo leuk om door heen te struinen. Een overvloed aan fruit, Spaanse hammen, verse vis en zo veel meer. Zodra je binnenstapt wordt je al vrolijk van de tientallen smoothies in werkelijk alle kleuren die je maar kan verzinnen. Zorg dat je een beetje op tijd bent zodat je voor de ergste drukte kunt rondneuzen. En oh, vergeet vooral je ontbijt zodat je van al het lekkers kan snoepen!

Versmarkt La Boqueria is open van maandag t/m zaterdag tussen 8:00 en 20:30 uur.Barrio Gòtico, de Gotische wijk van Barcelona waar wij verbleven is een echte aanrader. De perfecte plek om te verdwalen in de romantische steegjes. Je hoeft niet ver te gaan om er allerlei leuke winkeltjes en pleintjes te ontdekken. De wijk is gebouwd rond een gotische kathedraal, waar zich in de avonduren niet alleen toeristen maar ook veel Spanjaarden verzamelen om nog te genieten van een wijntje en de vele straatartiesten en muzikanten.
Een andere tip is Buenas Migas, gevonden in een van die leuke Gotische steegjes (maar hij is op meer plekken in Barcelona te vinden). Een klein, knus zaakje dat werkelijk de hele dag geopend is. Vers gebakken focaccia als ontbijt, ‘s middags heerlijke chocolade taart en later op de dag bestel je hier een Spaanse biertje of kannetje Sangria voor twee.Buenas Migas is elke dag geopend tot 23:00 uur


Voor tapas hoef je in Barcelona natuurlijk niet ver te zoeken. Maar onze favoriet was toch echt Orio. In een zijstraat van de Ramblas, vlak bij het gezellige pleintje Plaça Reial, vind je dit sfeervolle tapasrestaurant. Je neemt met z’n alle plaats aan lange tafels terwijl op de bar de lekkerste gerechtjes verschijnen die je zelf kan uitzoeken en meenemen naar je plek. En de liefhebber besteld nog een schaaltje verse oesters!

Orio Gastronomia Vasca is elke dag geopend tot middernacht.
Natuurlijk is er nog veel meer leuks en lekkers te vinden in Barcelona, maar nog veel leuker is het om rond te slenteren, te verdwalen en zelf te ontdekken! Have fun!

Deze foto’s maakte ik met mijn Praktica Super TL 2.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *