Weekblog #1

Een weekblog Milou? En dat terwijl je het afgelopen halfjaar amper tijd hebt gevonden om überhaupt te bloggen? Uhm ja dat vraag ik mezelf ook nog een beetje af. Maar hee, als je weer terug wilt beginnen met bloggen dan maar beter meteen goed. En dus ga ik vanaf vandaag iedere week een weekblog verzorgen. Ik lach mezelf wel nog een klein beetje uit terwijl ik dit schrijf, maar ik heb goede hoop. En mocht je nou écht denken, tjee iedere week een blog van Mevrouw Knot? Dan mag je natuurlijk ook gewoon af en toe een keertje overslaan…

Mevrouw Knot Grafisch Ontwerp Studio | Hanke Arkenbout Photography

Eigenlijk voelt het best raar. Nu ik het benoem als een weekblog voelt het opeens als een nieuw ding, terwijl de blog ooit juist het begin punt van Mevrouw Knot was. Het was een online plekje om mijn liefde voor fotografie te delen en zeefdrukprints die ik destijds in de werkplek van de Academie maakte. Ik heb vier jaar in Rotterdam gewoond waar ik de Willem de Kooning Academie volgde, maar eigenlijk ben ik dus gewoon Limburgse. Dat is me nog al een combi kan ik je vertellen. Ik was bij voorbaat in alles wat ik maakte te braaf en dat terwijl ik niet bepaald op mijn mondje ben gevallen. Frustrerend, maar ik heb het overleefd. En stiekem zit Rotjeknor toch best wel een beetje in mijn hart. Anderhalf jaar geleden ben ik afgestudeerd aan de WDKA en sinds een aantal maanden weer woonachtig in een eigen stekkie in Limburg.

Mevrouw Knot heeft zich naast mijn studie altijd verder ontwikkeld en inmiddels gegroeid tot volwaardige ontwerpstudio.
Het lijkt me onwijs leuk om in deze weekblogs jullie een kijkje in de keuken te geven en jullie mee te nemen in mijn wereldje als creatief ondernemer (met knot). Belangrijk detail dat laatste.

Mevrouw Knot weekblog | Hanke Arkenbout Photography

De foto’s hierboven zijn gemaakt door de liefste Hanke Arkenbout. Ik heb haar leren kennen in Rotterdam en sinds moment één verliefd op haar fotografie. Alleen, jezelf in zo’n foto is natuurlijk heel anders. En omdat ik me niet zo goed kon voorstellen dat ze er dan nog steeds zo leuk uit zouden zien stelde ik het telkens uit om te vragen wat ik haar wilde vragen. Tot mijn vriend er genoeg van had en het al als verassing met Hanke had geregeld: een shoot voor Mevrouw Knot. Daar kon ik natuurlijk niet anders als super blij van worden (al vond ik het nog steeds dood eng). Je niet op je gemak voelen bij Hanke kan simpelweg niet. Hooray voor Hanke!

Mevrouw Knot weekblog | Hanke Arkenbout Photography

Voor het een vier-in-een weekblog wordt die alle kanten uit schiet ga ik snel afronden. Volgende week meer! Laat zeker ook even weten wat jullie van deze nieuwe plannen vinden en of er onderwerpen zijn die ik zeker niet mag vergeten.

Fijn weekend, Milou

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *