Dr. Ph. Martin’s watercolor product test


Als grafisch ontwerpers vind ik het heerlijk om digitaal werk te combineren met analoge, handgemaakte onderdelen. Denk aan handwriting, maar zeker ook watercolor elementen. Het voegt voor mij juist die persoonlijke touch toe die ik zo belangrijk vind. Het maakt van ieder ontwerp een one of a kind, omdat ik schilderingen en handwritings speciaal op maat maak voor een opdracht of project.

Ik werk zelf vaak met de aquarel naps van Winsor en Newton, maar vind het belangrijk om zo nu en dan nieuwe materialen en merken uit te proberen. Het leek me leuk om jullie een keertje mee te nemen achter de schermen en wat meer te laten zien over deze product test. De materialen zijn afkomstig uit de Splendith webshop van Judith die ik onlangs ontdekte! Zo fijn om een plekje te hebben met allerlei leuke en fijne materialen onder een dak. En je krijgt ze ook nog eens in een mooi ingepakt pakketje thuis, wat het nog een groter feestje maakt.

Mevrouw Knot Blog | Product review Dr. Ph. Martin's watercolors

Ik heb twee soorten waterverf uitgeprobeerd: de Radiant Concentrated en de Hydrus Fine Art watercolor, beide van Dr. Ph. Martin’s. Ik ken het merk zelf van zijn witte ‘bleedproof’ inkt waar ik erg tevreden over ben, dus was erg benieuwd naar deze watercolors. Verder gebruikte ik twee ronde penselen van het merk Princeton, nummer 2 en nummer 5/0. De tekenblok met aquarelpapier is van Strathmore met lekker dikke vellen.

Mevrouw Knot Blog | Product review Dr. Ph. Martin's watercolors
Mevrouw Knot Blog | Product review Dr. Ph. Martin's watercolors
Mevrouw Knot Blog | Product review Dr. Ph. Martin's watercolors

Wanneer je de verf in het palet druppelt merk je al dat ze een andere soort substantie hebben. De Hydrus is wat dikker en dekkender in zijn kleur. De Radiant laat meer verschil zien in tint wat ik persoonlijk mooi vind. Beide hebben een pipetje in de dop waardoor je gemakkelijk verf op je palet krijgt en weinig verf verspilt. Groot pluspunt! Bij een eerste handwriting testje op papier lijkt de Hydrus wat minder goed te pakken. De penseel is snel droog/leeg waardoor de lijnen niet mooi gevuld zijn. De Radiant heeft dit een stuk minder en met een beetje spelen in hoeveelheid krijg je lekker veel contrast in de kleur.
Ik besluit met de Radiant verder te werken en te kijken hoe de kleuren onderling mengen. Tot mijn verassing gaat dat enorm goed. In de leaves hieronder heb ik de twee kleuren groen zowel vooraf in het palet als op papier met elkaar gemengd. Ze gaan heel mooi in elkaar op. Ook wanneer je bij half-droog nog een tweede laagje toevoegt blenden de kleuren mooi samen. Het is dus wel goed opletten dat je verf écht droog is wil je juist een tweede laagje er op brengen in de vorm van details.

Mevrouw Knot Blog | Product review Dr. Ph. Martin's watercolors
Mevrouw Knot Blog | Product review Dr. Ph. Martin's watercolors

Wanneer ik het vergelijk met de aquarel voelen de watercolors van Dr. Ph. Martin’s meer aan als inkt/ecoline dan als waterverf. Wat niet perse verkeerd is, maar meer even wennen. De kleuren zijn sterk en lekker fris en blenden prima met elkaar. Je hebt wel wat minder controle over de kleur die je aan het mengen bent, omdat hij op het palet heel donker is en pas op het papier goed ziet welke kleur het is.

Mevrouw Knot Blog | Product review Dr. Ph. Martin's watercolors

Conclusie? Ben je op zoek naar mooie, sprekende kleuren die gemakkelijk zijn in het gebruik? Dan raad ik je deze watercolors van Dr. Ph. Martin’s zeker aan! Mijn voorkeur gaat het meeste uit naar de Radiant Concentrated serie, maar dat blijft natuurlijk heel persoonlijk. Met de pipetjes kan je gemakkelijk doseren en verspil je niet onnodig veel verf. Ik zou vooral zeggen: koop een paar van je favoriete kleuren en test ze zelf een keertje uit! Mijn volgende aankoop gaan de pastelkleuren van ecoline worden. Heel benieuwd hoe die gaan bevallen..

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *