Knötselen | Kerstballenkrans

MevrKnot_DIY_Kerstballenkrans_03

Dit koude weer is perfect voor een leuke Kerst Do It Yourself! En nu het december is mag er eindelijk geknötselt worden voor Kerstmis. Afgelopen weekend maakte ik samen met mijn mamsie deze kerstkrans. Niet alleen erg gezellig, maar ook een stuk makkelijker zo met z’n twee! Zeker wanneer je niet zo’n held bent met een lijmpistool (en net als ik een slagveld van je aanrecht maakt) is het fijn als er iemand is die je kan helpen met deze DIY.

MevrKnot_DIY_Kerstballenkrans_01

Wat heb je nodig?
– een krans (eventueel bedekt met mos)
– kerstballen in verschillende maten
– lijmpistool met genoeg lijmpatronen
– lint om op te hangen
– een beetje geduld

De verschillende maten kerstballen heb je nodig om alles netjes op elkaar te laten aansluiten. Natuurlijk is dat niet verplicht, maar het werkt een stukje fijner. Wij kozen ervoor om allerlei soorten kleuren te gebruiken en zowel mat als glanzende. Dit geeft een lekker speels effect. Maar ook daar ben je helemaal vrij in. Zorg wel dat je genoeg kerstballen hebt, zodat je niet halverwege nog terug naar de winkel moet. Niet handig! Om je een idee te geven: wij gebruikten voor onze krans zo’n 35 kerstballen in vier verschillende formaten. Wil je de hele krans bedekken dan heb je er natuurlijk nog wat meer nodig.

MevrKnot_DIY_Kerstballenkrans_02

Aan de slag:
Verwijder voorzichtig de kroontjes van de kerstballen die je gaat gebruiken. Op deze manier kan je ze dichter tegen de krans aan plakken. Begin met een van de grotere ballen en wissel af met een paar middelmaten. Zorg telkens dat je kerstbal goed vastzit voordat je verder gaat. Je moet zelf even ontdekken of je het fijner vind om lijm op de bal te doen of juist op de krans.

MevrKnot_DIY_Kerstballenkrans_04

Gebruik je net als ons verschillende kleuren dan is het handig om ze vooraf al een beetje te ordenen. Zo weet je tijdens het plakken welke kleuren leuk naast elkaar staan! Ben niet te bang met de lijm! Zeker wanneer je de krans buiten wil ophangen kunnen ze maar beter goed vast zitten. De kleine lijmdraadjes kan je achteraf nog gemakkelijk weghalen.
De allerkleinste kerstballetjes bewaar je tot het laatste, hier kan je gemakkelijk de gaatjes mee op vullen. Hou hem af en toe omhoog om te zien of je blij bent met het resultaat. Laat alles even goed afkoelen voor je hem ophangt.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *