DIY: houten kerst engelen

Mevrouw Knot - Christmas DIY

De stad vult zich langzaam met lichtjes, de chocolade letters zijn in de aanbieding en mijn X-Mas spotify lijst staat al op repeat (Adele mag wijken nu ik toch geen kaartjes heb kunnen krijgen). Ohhhh it’s Christmas time! Nog 18 dagen! En nu Sinterklaas terug is naar het zonnige zuiden is deze Christmas spam ook nog eens toegestaan, ik hou er van.

En daarom maar meteen een leuke Kerst DIY om thuis te knötselen en meteen in de stemming te komen. Deze houten engeltjes maakten ik natuurlijk stiekem al voor 5 december (sorry beliebers) en vanaf vandaag mogen ze ook tevoorschijn komen.

Mevrouw Knot - Christmas DIY
Mevrouw Knot - Christmas DIY

Dit heb je nodig:
– paar mooie resten hout
– (figuur)zaag
– schuurmachine
– wat schuurpapier
– tekening van engel of ander kerstbeestje
– handigheid, geduld of een lieve papa

Doen:
Eigenlijk is deze Knötselen zo simpel als maar kan. Zoek een paar mooie resten hout bij elkaar en schuur ze mooi op. Teken met potlood er je kerstengel of een ander lief kerstdiertje of boompje op. Dit kan uit de hand of maak van papier eerst een klein malletje, zo weet je ook zeker dat je de maat mooi vind. Nu komt de belangrijkste keuze: ben je zelf handig genoeg of vraag je je liefste daddy (in mijn geval dat laatste, duhh). Zaag je vorm voorzichtig uit en schaaf de ronde hoeken bij met wat schuurpapier en klaar! Ik koos voor een plank van een paar centimeter dik zodat ze van zichzelf al goed kunnen blijven staan. Je kan er voor kiezen om ze ook nog een likje verf te geven.

Mevrouw Knot - Christmas DIY
Mevrouw Knot - Christmas DIY

Niet zo’n tekenwonder? Je kan hier de tekening downloaden die ik maakte als mal.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *