Kerstkrans DIY

Een kerstkrans klinkt in mijn oren altijd zo ontzettend truttig. Maar je hoeft maar een paar tellen op Pinterest rond te neuzen en je ziet de mooiste wreaths voorbij komen. En dus besloot ik toch nog een keer een kerstkrans te maken. Ditmaal van hout en afwijkende vorm (die door moet gaan als kerstboom). Wil je er ook een maken? Hieronder lees je hoe ik hem gemaakt heb.

Mevrouw Knot | Kerstkrans DIY Mevrouw Knot | Kerstkrans DIY

Dit heb je nodig:
– drie houten latjes
– spijkertjes + hamer
– touw (liefst wat dikker)
– ijzerdraad
– verschillende takjes groen
– naar wens kleine kerstballen

Zo maakte ik hem:
Start met het afmeten van je latjes. Mijn latjes zijn tweemaal 40 cm en eenmaal 30 cm. Maar je kan hem natuurlijk zo groot of klein maken als je zelf wilt. Bevestig de latjes aan elkaar door middel van een klein spijkertje. Zijn je latjes erg dun? Je kan ze ook met een lijmpistool aan elkaar lijmen. Tevreden met je basisvorm? Wikkel dan het touw om de uiteindes. In de bovenste knoopte ik eerst een lusje, zodat je meteen iets hebt om hem straks aan op te hangen.

Maak een klein boeketje van je groene takjes en omwikkel het met ijzerdraad. Draai de uiteindes van de draad om het latje. Je kunt wat losse kleine takjes ook nog achter het touw vaststeken. Is het ijzerdraad goed zichtbaar? Knoop er dan nog een extra stukje touw om heen. De kerstballetjes kan je met wat witte draad aan het zelfde haakje ophangen en je Kerst DIY is klaar!

Meer Kerst Knötselen? De houten kerstengeltjes DIY en kerstballenkrans DIY van afgelopen jaren vind je hier en hier.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *