Knötselen op zondag

Met het ingaan van de zomertijd vandaag zou ik het liefste een zonovergoten blog online zetten. Maar op deze vieze, regenachtige zondag is het meer een dag voor geklommel en gefrutsel. En dus een nieuwe, super simpele do it yourself in de categorie knötselen.

Mevrouw Knot Blog - Knötselen

Voor deze DIY gebruikte ik:
– lijstjes met dubbelglas
– glazen fles
– papier met print
– schaar + lijm

Deze do it yourself is niet alleen super simpel, maar ook lekker budget. Je hebt vast nog wel ergens een restje papier liggen dat je kunt gebruiken voor deze DIY. Zelf koos ik voor een bedrukte zijdevloei (die gisteren nog om mijn nieuwe jeans gewikkeld zat). Doordat het papier een beetje transparant is krijg je een mooi effect op het einde. Maar je kan natuurlijk ook gewoon door wat tijdschriften bladeren of uit een gekleurd vel zelf een vorm knippen.

Mevrouw Knot Blog - Knötselen
Mevrouw Knot Blog - Knötselen

Voor het klein lijstje knipte ik één veer uit, voor het grotere lijstje knipte ik drie kleinere uit. Je kan precies doen wat jij mooi vind. En het leuke van deze lijstje is dat wanneer je je creatie moe bent er gewoon iets nieuws tussen schuift.

Mevrouw Knot Blog - Knötselen
Mevrouw Knot Blog - Knötselen

De glazen fles vond ik in de kelder. Ik heb een tik dat ik mooie flessen perse wil bewaren en op momenten als deze komen ze dus toch nog van pas. Meet eerst hoe hoog je je patroon wil hebben en druppel vervolgens wat hobbylijm op de achterkant van het papier. Voor het beplakken van de fles kan je het beste een wat dunner papier gebruiken. Zorg dat je niet té dicht aan de kant je lijm druppelt, anders heb je de kans dat het aan de bovenkant er weer uit piept. Leg de fles aan het begin van het papier en rol hem er langzaam overheen. Op deze manier krijg je je papier het strakste er rond om heen geplakt.

Mevrouw Knot Blog - Knötselen
Mevrouw Knot Blog - Knötselen

Tadaaaa. Veel eenvoudiger kan het niet.
Geniet nog van jullie zondag!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *