Terugblik 2016

Morgen is het al 2017. En meer dan ooit vraag ik me af hoe het opeens zo snel heeft kunnen gaan? Het lijkt nog maar net geleden dat we op zomervakantie naar Curacao gingen. En oke, die zomervakantie was ook pas begin oktober, maar toch. Het lijkt wel alsof alle maanden moeiteloos in elkaar zijn overgegaan zonder dat ik er erg in had.

Het afgelopen jaar was nou niet bepaald het gemakkelijkste jaar. De eerste helft van het jaar stond in het teken van kei hard bikkelen om af te studeren. Met pieken en dalen, in alles. De ene keer zag alles er rooskleurig uit. Dezelfde dag nog kon ik het soms echt niet meer zien zitten. Ik mocht verschillende keren mee op pad met Team Giant Alpecin. Die momenten zal ik niet snel meer vergeten. Zowel intens genieten als kippenvel, tijdens de ernstige valpartij tijdens Belgium Tours recht voor onze neus. Die chaos staat op mijn netvlies gebrand. In juli was er eindelijk het verlossende woord: afgestudeerd! En na een paar weken extra mocht ook vriendjelief z’n diploma ophalen. Einde hoofdstuk Willem de Kooning.

Onze plannen om vier jaar bikkelen in Rotterdam te vieren liepen anders dan verwacht. Vervelende familieomstandigheden zorgde ervoor dat we Plan Nieuw Zeeland in de koelkast zouden zetten. Maar uiteindelijk boekten we toch nog een tripje ver weg van alles: het “altijd zonnige” Curacao. Kwamen we daar aan aan de vooravond van orkaan Matthew. Gelukkig kunnen we er nu alleen maar om lachen en hebben we ondanks alles wat anders liep dan gepland een heerlijke vakantie gehad. En wel tien redenen om nog een keer terug te gaan naar het prachtige eiland.

Na de zomer mocht eindelijk iedereen van het grote geheime project weten: de Flow Scheurkalender! Het was al begin 2016 toen ik er zelf aan werkte. Overal in de keuken waren vellen te vinden die lagen te drogen. Dus zelf was ik al aan het idee gewend. Maar toen ik hem eenmaal in echt te zien kreeg was het toch wel heel bijzonder! En nu is het opeens 31 december en mag hij morgen echt gebruikt gaan worden.

En dan waren er nog alle lieve Mevrouw Knot klanten. Van allerlei soorten projecten: logo’s, geboortekaartjes, wedding stationery en meer. Dank voor al jullie vertrouwen! Het heeft er voor gezorgd dat ik in november eindelijk een webshop durfde te openen. De Knot Shop. Waarin handlettering centraal staat en die ik in 2017 verder hoop uit te breiden! Maar over nieuwe plannen later meer, vandaag gaat toch altijd een beetje over terugkijken. Samen met mijn persoonlijke 2016 gallerij. Het was een gek jaar. Het ging razendsnel en was niet alleen maar happiness. Maar er waren heel veel lieve mensen om me heen die me overal door heen hebben gesleurd. En die verdienen een dikke zoen! Geniet van jullie avond allemaal! We zien elkaar weer in het nieuwe jaar. XX

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *