Onuitgewerkte plannen – update #1

Zo’n twee weken geleden plaatste ik een oproep op Instagram. Of er misschien mensen waren die mij wilde helpen met mijn sideproject Make it Work voor mijn minor Service Design. Ik schreef er hier op de blog ook over. Ik hoopte maar dat er iemand was die er net zo enthousiast over was als ik en ook nog eens open stond voor mijn testjes. Dat er maar liefst elf ladies binnen een paar dagen mailden dat ze super graag mee wilden werken, dat ik dus even niet zien aankomen!

Inmiddels zijn de eerste twee weken voorbij en ben ik oprecht trots op ze. Een complimentje is dus wel het minste wat ze verdienen! Zes weken lang ontvangen ze elke maandag van mij een mailing waarmee ze een week lang aan de slag gaan. Deze weken ben ik als Knotje hun online coach. In de eerste week was het vooral een kennismaking. Voor mij om te weten wie er allemaal mee deden, maar ook voor hun zelf. Want ze moesten meteen aan de slag met te ontdekken waarom ze al hun toffe plannen eigenlijk niet goed op papier krijgen. Omdat ik alle opdrachtjes eerst zelf uittest weet ik dat zoiets eigenlijk helemaal niet leuk is om te doen. Maar het helpt wel! Soms moet je even een stapje terugdoen of juist iemand anders naar je laten kijken.
In de tweede week zijn we gaan focussen op het managen van je creativiteit (ik heb nog geen fancy naam kunnen verzinnen hiervoor helaas). Ze moesten bijvoorbeeld een eigen ochtendritueel ontwikkelen om je hersenen even wakker te fluiten – chocolade en pannenkoeken voor ontbijt toegestaan. Maar ook vaste pauzes in lassen en bedenken wat nu echt belangrijk is.

Don’t wait for moods

Door al deze simpele opdrachten is het gemakkelijker om bewust te worden van hoe je eigenlijk werkt. Met als doel om uiteindelijk al die interessante ideeën die in je hoofd zitten ook echt tot iets échts te kunnen maken (niet zo’n goede zin, maar jullie snappen vast wat ik bedoel). De komende week word ik streng, maar daarover snel meer! Zo nu en dan zal ik een update plaatsen op de blog om alle nieuwsgierige bij te kletsen. Wil je nog mee doen? Je kan nog aanschuiven. Stuur dan snel een mailtje naar hello@mevrouwknot.nl.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *