Knötselen: bloemenkroon

Op Pinterest zie je ze vaak voorbij komen: Floral Crowns. En aangezien ik nog lang niet ga trouwen, krijg ik er vooral altijd heel veel zin door in het festivalseizoen. Maar gelukkig bestaat er nog een moment dat ze zijn toegestaan: carnaval! Jeeh!!

MevrKnot_DIY_Floral-01

Je maakt een bloemenkroon heel gemakkelijk. Je hebt niet veel meer nodig dan ijzerdraad, bloemen (in mijn geval bier-bestendige nepbloemen), schaar/tangetje, lint en eventueel een lijmpistool. Van een dikkere draad maakte ik alvast een ronde vorm, zorg bij het passen dat hij niet te strak om je hoofd zit. Want je gaat er nog van alles op bevestigen. Door hem twee keer rond je hoofd te wikkelen, steek je er straks gemakkelijker bloemen tussen.

MevrKnot_DIY_Floral-02
MevrKnot_DIY_Floral-08

Start met wat groene blaadjes, hierdoor lijkt het op het einde mooi vol en zie je geen ijzerdraad meer zitten. Er is geen volgorde die je perse moet aanhouden. Het is wel handig om eerst wat grote bloemen te bevestigen en daarna de gaatjes op te vullen met de kleinere. Zo bouw je jouw kroon langzaam op. De grote bloemen heb ik bevestigd met ijzerdraad: rijg eerst de bloem en het draadje en vervolgens wikkel je hem om jouw “mal”. De kleintjes heb ik er tussen geplakt met het lijmpistool. Zo weet ik dat ze tenminste mijn carnaval gaan overleven!

MevrKnot_DIY_Floral-09
MevrKnot_DIY_Floral-05

Het laatste stukje omwikkelde ik met lint, zodat je de ijzerdraad niet meer ziet. Je kan er ook voor kiezen om hem volledig op te vullen met bloemen. Happy Sunday!

MevrKnot_DIY_Floral-007

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *